Hvordan gjennkjenne og oppføre seg i forhold til en ENERGITYV ?

De fleste av oss skal ha problemer med å komme igjennom livet utenom å møte på en energityv. De finner du i de beste familier, på arbeidsplassen, på skolen.. ....faktisk i alle sosiale miljøer og sammanhenger. Vi skal se på hvordan man gjenkjenner trekkende til en energityv. I dette blogginnlegget kaller vi energityven for enkelthetsskyld "han" (det kunne like godt vært "hun"). Energityver er personer som overfører sine vanskelige følelser til andre, for selv å oppleve lettelse og dermed vinne energi. Energityven vil alltid ha rett og bekrefter seg selv ved å nedvurdere andre, og overfører sitt sinne og skyldfølelser over på andre. Energityven erkjenner ikke sine feil og svakheter, men kun se det som er bra hos seg selv. Han styres av gamle mønstre som fører til at han, bevisst eller ubevisst, utnytter andres energi for egen vinning. Gjennom sine måte å være på skaper han situasjoner og relasjoner der det ikke er balanse mellom det å gi og det å ta. Han er manipulerende og mangler empati. Energityven er også gjerne en person som hele tiden trenger bekreftelse på det han og gjør. og regelrett skriker etter å bli sett. Når noen byr på motstand og setter grenser, får han ikke den energien han søker. Han beklager seg da over at den andre personen har blitt vanskelig å ha med å gjøre. Får man en slik kritikk rettet i mot seg skal man vende det døve øret til og våge å stå i mot, selvom det kan oppleves som skremmende til tider. Gjennom å sette grenser (å si i fra) hindrer man projisjeringene i å nå helt frem. Selvom man aldri "vinner" (finnes ikke vinnere i en slik sammenheng) kampen mot en energityv, bør man forsvare seg for sin egen skyld. Setter man ord på opplevelsene føles det bedre, selvom om ordene ikke blir tatt i mot. Det er vanskelig, men viktig, å unngå å ta energityvens ord personlig. Prøv å tenke at vedkommende er i en form for følelsesmessig ubalanse og at det er grunnen til hans adferd. Er han slik mot deg er han slik mot de fleste andre også. Det å holde en energityv på avstand innebærer da at vi forstår og tar innover oss at adferden skyldes personens egne mangler. At han skylder på andre betyr enkelt og greit på at han ikke har utviklet seg. For å utvikle seg må man bevisstgjøre sine egne adferds -og tankemønstre. Når vi som mottakere vet dette , trenger vi ikke lenger å legge skylden på oss selv, og føle oss mindre utsatt. Denne kunnskapen gjør sitt til at vi vet hvem som er hovedpersonen i dramaet. Energityven bærer på et mønster som ingen andre enn ham selv kan bryte. Den passive måten å forholde seg på, som enkelte benytter seg av kan være å lure seg selv. Hvis man utelater egne behov og kun tilpasser seg andre, blir man lett en skyteskive. Å være imøtekommende i dette tilfellet fører faktisk ikke til noe positivt i det hele tatt. Man har rett til å sette grenser og sette seg i respekt og bekjempe det som krenker en. Man skal beskytte seg selv for å beholde selvrespekten. På denne måten finner man sin egen kraft og styrke. Avslutningsvis skal det nevnes at det ikke alltid er så lett å oppdage når energityven overfører sine sine indre konflikter på sine omgivelser. Når man kanskje etter en stund oppdager at en person er en energityv er det som tidligere nevnt uhyre viktig å sette grenser for vedkommende...og kanskje helst unngå personen mest mulig for en kort eller lengre periode...uten noe som helst snev av dårlig samvittighet. Det får det være opp til energityven å selv bearbeide det som ligger bak hans adferd og følelser...at han da går inn og arbeider med bevisstgjøring. Skal man leke litt hobbypsykolog her så kan man jo bli litt fristet til å si at en energityv går inn under diagnosen dyssosial personlighetsforstyrrelse.

Vår egen tekst samt tekst hentet forskjellige steder i boken "energityver" av Ingalill Roos

- som nok en gang anbefales på det varmeste.

Utvalgt innlegg
Innlegg kommer snart
Følg med videre...
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
SKAPERKRAFTEN AS

Org. nummer. : 983 603 572

 

Web :

www.skaperkraften.no

www.skaperkraften.com

www.skaperkraften.org

(Alle linker fører deg til denne siden)

KONTAKT

SKAPERKRAFTEN AS

Bruvikvegen 1178

5285 Bruvik, Norge

Telefon / SMS :

Tom : 900 61 597

Von : 466 54 889

------------------------------------------

E-post :

skaperkraften(alfakrøll)gmail.com

Webdesign by Tom Engelbrecht / SKAPERKRAFTEN AS