Energityver tapper deg for krefter

Energityver finner vi overalt i familien, på jobben og i mange

andre sosiale relasjoner. Det beste man kan gjøre er lære seg

selv å kjenne, og vite hvorfor man reagerer som man gjør når

man blir utsatt for en energityv. Det er også lurt å vite hvordan

en energityv er mot andre. Noen ganger kan det være relasjoner

som har pågått over tid som f.eks med en bitter ekspartner,

en forelder. Det kan være kortere relasjoner som f.eks

med en ny kollega som gjør at du føler deg tappet for krefter.

Det kan være hvem som helst som er i ditt "nærmiljø".

Forfatteren Ingalill Roos har skrevet boken "Energityver". Det er en bok vi begge har lest og som vi anbefaler videre. Under kan du lese utdrag fra boken. Alt som finnes er omgitt av energi. Vi mennesker lever og snakker med hverandre gjennom følelsesmessige kraftfelt. Når vi snakker med et nytt menneske, vet vi ikke hva personen bærer med seg, eller hva vi kommer til å ta del i. Ettersom vi kun har en begrenset mengde energi til rådighet, bør vi være bevisst på hvem vi gir den til. Vi må spørre oss selv hvem som gir kraft, og hvem som tvert imot tar den Energityvens strategi og selvhevdelsesbehov Å føle seg tilsynelatende overlegen når motparten tappes for krefter, gir energityven en følelse av triumf. Vi snakker her om en makt- og selvhevdelsesadferd der utøveren er fullstendig likegyldig til omgivelsenes behov og meninger. Mennesker med et uforholdsmessig stort selvhevdelsesbehov vil alltid styre, og nyter å si nei. De fordreier virkeligheten og ønsker ikke å ta ansvar for sin del av problemene. Den som blir utsatt for en slik person kan bli neglisjert på flere måter, Enten velger energityven å overhøre hva motparten sier, og er kun opptatt av sitt eget mens motparten snakker. Eller det kommer ingen reaksjon i det hele tatt. Motparten får ikke svar og blir usynliggjort. En annen takerstrategi er hele tiden å stille kritiske spørsmål til det som sies. Hun er kun i mot, er kranglete, og har en grunnleggende negativ holdning. Det aller vanskligste å oppdage er energityver med doble budskap. Frustrasjonen gjemmes bak en snill og vennlig holdning og et evig smil, men stiller man krav til personen vekkes et blussende sinne. Maktbehov Energitakeren har en dominerende oppførsel som skal kompensere for mindreverdighetsfølelesen. Den kommer til uttrykk i bestrebelsen etter å få makt over andre og redusere mennesker i sine omgivelser for selv å fremstå som større, bedre og flinkere. Takeren drives også av av redselen for å miste egenverdi dersom hun ikke går seirende ut av en konfrontasjon eller konflikt. Hun vil ganske enkelt ikke tape, og sørger derfor alltid for å få det siste ordet. Personene som blir utsatt for dette blir dermed redusert. Mange takere utvikler en utrolig evne til å overtale og fremstå som pålitelig og er flinke til å manipulere og forlede andre mennesker."

Utvalgt innlegg
Innlegg kommer snart
Følg med videre...
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
SKAPERKRAFTEN AS

Org. nummer. : 983 603 572

 

Web :

www.skaperkraften.no

www.skaperkraften.com

www.skaperkraften.org

(Alle linker fører deg til denne siden)

KONTAKT

SKAPERKRAFTEN AS

Bruvikvegen 1178

5285 Bruvik, Norge

Telefon / SMS :

Tom : 900 61 597

Von : 466 54 889

------------------------------------------

E-post :

skaperkraften(alfakrøll)gmail.com

Webdesign by Tom Engelbrecht / SKAPERKRAFTEN AS