Egoets Hangups

"Det tok meg 7 ekteskap før jeg skjønte at det lå her", sa en jordnær og selvreflekterende Neal Donald Walsch (den spirituelle

forfatteren av bl.a. "Himmelske samtaler"-bøkene),) under et foredrag han

holdt i Bergen for en god tid tilbake, mens han pekte mot hodet sitt.

Når man mister fokuset på innsiden og fokuset blir på utsiden i stedet så

kan det være lett å miste balansen og egoet kan løpe løpsk.

Alle tanker og meninger vi har er som oftest basert ut i fra tidligere livserfaringer eller forventninger man har til mennesker rundt seg. Har man hatt en barndom preget av alkoholiserte,voldelige eller alvorlig

psykisk syke foreldre/forelder så er det ikke uvanlig om man senere i livet vil

slite med tillit og usikkerhet til mennesker rundt seg. Har man gjort seg erfaringer i tidligere forhold som psykisk, fysisk

mishandling, utroskap eller følelsen av svik så kan man ha lite å gå på når man involverer seg i et nytt forhold. Det er ikke uvanlig at et nytt forhold da kan bli lidene for det forrigeforholdet. Det å leve i fullstendig kjærlighet til enhver tid kan også være en utfordring for egoet siden det trenger negativitet (f.eks drama, sinne, frykt, usikkerhet) for å overleve. Skal man se disse egomønstrene så er det lurt å gå inn å bevisstgjøre tankene, og det gjør man ved å observere tankene man får i stedet for å ta del i de. Da blir du verten for tankene og tankene gjester i et selskap du selvbestemmer når skal slutte. Ved å ikke observere så blir tankene verter og du er fanget i selskap som aldri helt tar slutt. Det er også viktig å leve i takknemlighet å holde fokus på det som er positivt. Det finnes alltid noe å være takknemlig for. Har du vært i et forhold du ikke trivdes i, eller hatt en tøff fortid så vær takknemlig for at du ikke har det slik lenger. Gi slipp på det gamle som ikke ganger deg lenger og husk at det er nå du lever. Lever man ustanselig i tanker berettiget fortid og fremtid så glemmer man å leve, for det er nå i dette øyeblikk livet skjer. Ikke døm. Når man dømmer et menneske så hever man seg selv over og har tanker om at man er bedre en den man dømmer. Dømmer man seg selv så gjør man seg mindre verdt enn det man er. Vi er alle like mye verdt og når alt kommer til alt så har vi alle det samme ønske om å være lykkelig. Har du hatt en diskusjon med misforståelser eller uenigheter hvor situasjonen ikke ble helt som du ønsket, så er det lett å henge seg opp i hendelsen å la den spille av som en reklamefilm i sinnet. Slike hendelser er egoets hangups og har kun den hensikt når alt kommer til alt å skape følelsen av separasjon. Noen bærer med seg slike hangups i sinnet videre i livet og tar de frem og ser på de til støtt og stadighet, noe som forsurer både kropp og sinn. Slike hangups lever også videre når man snakker med andre om de for da vil de bli ytterlig påminnet av det gjennom andre igjen. Har man ikke noe positivt å si om et menneske så la da heller være å si noe, på den måten gir man slipp på hendelser/hendelsen i fra forhold man har hatt eller har og egoet vil ha mindre å leve på. Ha et åpent hjerte og aksepter heller de forskjeller man har.

Utvalgt innlegg
Innlegg kommer snart
Følg med videre...
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
SKAPERKRAFTEN AS

Org. nummer. : 983 603 572

 

Web :

www.skaperkraften.no

www.skaperkraften.com

www.skaperkraften.org

(Alle linker fører deg til denne siden)

KONTAKT

SKAPERKRAFTEN AS

Bruvikvegen 1178

5285 Bruvik, Norge

Telefon / SMS :

Tom : 900 61 597

Von : 466 54 889

------------------------------------------

E-post :

skaperkraften(alfakrøll)gmail.com

Webdesign by Tom Engelbrecht / SKAPERKRAFTEN AS