Å lytte er trylleformularet


En kvinne som jobber som "frivillig" på et amerikansk sykehus beskjed av noen sykepleire

at hun kunne gå å snakke med en eldre pasient. "Vi har fortalte henne at hun ikke er så

veldig syk, og at hun kan bli bedre hvis hun tar medisinene sine. Men hun sitter bare på

rommet sitt hele dagen og gjentar "jeg vil bare dø, jeg vil bar dø".

Den frivillige oppsøkte den eldre kvinnen, og fant henne ganske riktig sittende alene mens

hun gang på gan visket "jeg vil dø". "Jasså, så du vil bare dø ?", spurte den frivillige empatisk. Overrasket avbrøt den eldre kvinnen viskingen og virket lettet. Hun begynte å snakke om at ingen forsto hvor forferdelig hun følte seg. Den frivillige fortsatte og gi tilbakemelding på kvinnens følelser, og det tok ikke lang tid før det oppsto en slik varme i samtalen at de satt medarmene rundt hverandre. Senere samme dag spurte sykepleierene den frivillige om trylleformularet hennes :" Den eldre kvinnen hadde begynt å spise og å ta medisinene sine, og var i åpenbart bedre humør". Selvom sykepleierne hadde gjort så godt de kunne når det gjaldt å gi henneråd og trøst, var det ikke før i samhandlingen med den frivillige at kvinnenfikk det hun virkelig hadde behov for " kontakt med et annet menneske som virkelig hørte hennes dype fortvilelse". Det finnes ingen ufeilbarlige retningslinjer for når vi skal gjengi det vi hører, men som en tommelfingerregel kan vi gå ut fra folk som uttrykker svært voldsomme, følelsesmessige budskap vil sette pris på om vi gir dem en tilbakemelding som viser at vi har hørt hva de sier. Når vi selv snakker, kan vi også gjøre det lettere for andre dersom vi tydelig gir inntrykk for om vi ønsker tilbakemelding på det vi sier eller ikke. Hentet fra boken "Ikkevoldskommunikasjon" av Marshall B. Rosenberg

Utvalgt innlegg
Innlegg kommer snart
Følg med videre...
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
SKAPERKRAFTEN AS

Org. nummer. : 983 603 572

 

Web :

www.skaperkraften.no

www.skaperkraften.com

www.skaperkraften.org

(Alle linker fører deg til denne siden)

KONTAKT

SKAPERKRAFTEN AS

Bruvikvegen 1178

5285 Bruvik, Norge

Telefon / SMS :

Tom : 900 61 597

Von : 466 54 889

------------------------------------------

E-post :

skaperkraften(alfakrøll)gmail.com

Webdesign by Tom Engelbrecht / SKAPERKRAFTEN AS