Tankens lidelse

Forestill deg at du tar på en glovarm plate og brenner deg. Den som har tatt på

en glovarm plate og kjent at det gjør vondt tar ikke på den varme platen igjen. Sinnet vårt fungerer på samme måte når man tenker tanker som fører til lidelse. Vi brenner oss ikke slik at vi nødvendigvis får akutt fysisk smerte men vi påfører oss en mental smerte som kan gjøre like vondt. Så hvorfor slutter man da ikke å tenke tanker som fører til lidelse? Hvor mange ganger skal man "brenne" seg mentalt før man skjønner at disse tankene bare fører til lidelse? I mange år har jeg jobbet med bevisstgjøring av sinnet slik at jeg ikke skal gå i egofellen, og veien gjennom bevisstgjøringen har vært litt som en berg og dalbane. I starten av bevisstgjøringen erfarte jeg flere nedturer da egoet ble belyst, for egoet trives best i det skjulte sinn. Etterhvert kom oppturene da jeg klarte å se tankemønstrene som førte til lidelse for så å kunne gi slipp på de. I dag er jeg fortsatt den samme personen som da jeg startet med bevisstgjøring men jeg lar ikke tankene styre hverdagen på samme måte som før. Når man søker fullkommenhet og lykke på utsiden av seg selv oppstår lidelse. Når man tror eller forventer noe som er på utsiden av seg selv, og det viser seg at den troen eller forventningen ikke var slik du hadde sett for deg oppstår

lidelse.

Så hvorfor er det slik at man søker lykke og fullkommenhet på utsiden av seg selv ? Jo fordi man er tillært det... trossystemer ! Alle har kjent på lidelse som kommer fra tanker så det er ikke uvanlig, men vi har ikke et samfunn som forteller oss eller lærer oss om hvordan vi løser det på en god måte. Samfunnet forteller oss bare å søke mer på utsiden av oss selv for å finne lykken. Meditasjon og øvelser som leder til selvinnsikt burde vært pensum på skolen. En grunnskole som hadde vært med å bygge en solid grunnmur for videre vekst slik at man lærte hvordan man kan leve best mulig. Da hadde vi vært et mye mindre lidende samfunn en det man ser utvikler seg i dagens samfunn hos blandt annet de unge. Lidelse er en fin indikator på at noe bør forandres i livet så jobber man i mot følelsen istedenfor å akseptere den kan man bli blindet og mer lidelse kan komme. Når man vet at det er kun en selv som er like mye kilden til negativitet som man selv er kilden til lykke og positivitet kan man bryte med gamle tankemønstre og trossystemer - og du er fri. Det også lettere å skape gode og rette relasjoner når man slipper å føle at andre er ansvarlig for at man selv skal ha en god dag eller for at man skal være lykkelig. Klarer man å se erfaringen av lidelsens omfang i et større bilde vil man se at gjennom lidelse utvikler man en dypere medfølelse til andre som er i lidelse og nød.

Utvalgt innlegg
Innlegg kommer snart
Følg med videre...
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
SKAPERKRAFTEN AS

Org. nummer. : 983 603 572

 

Web :

www.skaperkraften.no

www.skaperkraften.com

www.skaperkraften.org

(Alle linker fører deg til denne siden)

KONTAKT

SKAPERKRAFTEN AS

Bruvikvegen 1178

5285 Bruvik, Norge

Telefon / SMS :

Tom : 900 61 597

Von : 466 54 889

------------------------------------------

E-post :

skaperkraften(alfakrøll)gmail.com

Webdesign by Tom Engelbrecht / SKAPERKRAFTEN AS